akıllı tahta etkinlikleri,soru bankası,deneme sınavı,yazılı sınav,konu anlatım,eğitim programları,yıllık planlar,ilk okuma yazma

MEBBIS || BU SITEYE YURT DISINDAN ERISIM BULUNMAMAKTADIR.


Android mobil cihazınızdan (tablet ya da akıllı telefon) mebbis'e girmek istediğinizde bu hatayı alıyorsanız. Çözümü çok basit. Öncelikle sorunun kaynağını açıklayayım:
Google Chrome'a son güncelleme ile birlikte veri tasarrufunu sağlamak için veri sıkıştırma özelliği eklendi. Bu özellik sayesinde mobil veri den tasarruf sağlanmış olunuyor.
Bu özellik açık olduğunda Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları indirmeden önce sıkıştırmak için Google sunucularını kullanır.
Yani internete google'un ip adresleri ile paylaşmış oluyorsunuz. Eğer Mebbis'e girmek istediğinizde "BU SITEYE YURT DISINDAN ERISIM BULUNMAMAKTADIR." hatasını alıyorsanız ip adresinizi kontrol etmenizi öneririm. http://www.showipinfo.net/ adresini kullanarak ip adresinizi kontrol edin. Eğer ip adresiniz 66 ile başlıyorsa internete Google üzerinden bağlanıyorsunuz demektir. Yani mebbis'e giremezsiniz. Aşağıdaki resimde bunun örneğini görebilirsiniz.


Çözüm:
Mobil cihazınızdan Google Chrome açıkken ayarlara  girip "veri tasarrufu" nu kapatacağız. Resimleri takip ederek kolayca yapabilirsiniz.

Önce Ayarlara giriyoruz.
ayarlara girdikten sonra "veri tasarrufu" na giriyoruz. 

Sonra kapalı konuma getirin.

Hepsi bu kadar. Bu işlemi yaptıktan sonra Chrome'dan çıkın tekrar girin ya da sayfayı yenileyin. Sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. 



EmoticonEmoticon