akıllı tahta etkinlikleri,soru bankası,deneme sınavı,yazılı sınav,konu anlatım,eğitim programları,yıllık planlar,ilk okuma yazma

23 Nisan Süslemeleri Boyama Çalışmaları

            
23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklar onu sadece 23 Nisan olarak bilir. 23 Nisan’ı bir tarih olarak değil, coşku, sevinç ve heyecan olarak bilirler. Hatta birçok veli, öğretmen şu soruya muhatap olmuştur:
“23 Nisan ne zaman?”  İşte bu soru çocukların “23 Nisan” kelimesine ne kadar çok anlam yükledikleri anlamına geliyor.

23 Nisan yaklaştıkça bir heyecan alıp başını gider. Herkes de bir telaş sormayın gitsin. Sınıf süsleme telaşı… Kimileri kağıtları keser şekiller yapar, kimi öğrencilerde renkli özel kağıtları katlar fenerler yapar. Bir grup öğrencide şişirdikleri balonları asmanın yollarını arar, durur.  
23 Nisan’dan hemen önce öğrenciler için sınıfları süslemekten daha önemli bir şey yoktur. Akıllarını kemiren şu soru:
“Acaba öğretmen ne zaman sınıf süslememize başlayacak” Sonra öğrencilerden biri tüm cesaretini toplayarak öğretmenim” sınıfları süsleyebilir miyiz” diye sorar. Evet cevabı gelince birden sınıfta bir çığlık tufanı kopar. Herkes birden bire organize olur. İş bölümü yapar. Bir grup öğrenci ise var güçleriyle koşarak bakkalın yolunu tutar. Süs yapmak için gerekli olan malzemeleri temin eder, aynı hızda okulunun yolunu tutar. Süs malzemeleri sınıftakilere ilaç gibi gelir. Derken yine süs lazım olur. …

Mutlu son, elde avuçta ne kadar para varsa süs almak için harcanmıştır. Fakat buna değmiştir. Sınıf süslenmiş, camlarına bayraklar asılmış, kapsına balonlar takılmış. Artık eve gitme vaktidir. Yarın ise erkenden gelip sınıfın süslü halini görmekten daha güzel ne olabilir ki? Tabi ki, 23 NİSAN.



EmoticonEmoticon