akıllı tahta etkinlikleri,soru bankası,deneme sınavı,yazılı sınav,konu anlatım,eğitim programları,yıllık planlar,ilk okuma yazma

23 NİSAN HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan;
Türk milletinin gücünü temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk Halkının egemenliğini ilan ettiği gündür. 

23 Nisan 1924'te "23 Nisan" günü bayram olarak kutlanılmaya başlamıştır. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 

23 Nisan ilk defa 1929 yılında "çocuk bayramı" olarak kutlanılmaya başlamıştır. 

23 Nisan ne zaman dünya çocuklarına armağan oldu? 1979 yılında 6 ülkenin katılımı ile 23 Nisan çocuk bayramı uluslararası bir boyut kazanmıştır. O tarihten beri 23 Nisan uluslararası düzeyde kutlanmaktadır. Ortalama her yıl kırkın üzerinde ülkeden yüzlerce çocuk her yıl Türkiye'ye gelmektedir. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya çocukları ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. 

Bu yıl uluslararası "Çocuk Şenliğinin" 38. Antalya'da düzenlenecek. Organizasyonu TRT Çocuk Kanalı düzenliyor. Bu yıl ki çocuk şenliğinin konsepti ”Çocuk Ülkesi” olarak belirlendi. 18-30 Nisan tarihleri arasında şenliğe katılabilir ,sürpriz hediyeler alabilirsiniz. Bu yılki şenlik çocukları hayal alemine götüreceğe benziyor. Çünkü şenlik alanı çizgifilm kahramanlarının dünyası şeklinde tasarlanacak.


Büyük Önder Atatürk çocukları milletin geleceği, yarının büyükleri olarak görmüştür. Bu yüzden 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Çocukluğu aydınlık ve mutluluk dolu çocuklar ancak dünyayı yaşanır kılabilir. O yüzden 23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. 


EmoticonEmoticon