akıllı tahta etkinlikleri,soru bankası,deneme sınavı,yazılı sınav,konu anlatım,eğitim programları,yıllık planlar,ilk okuma yazma

İl Dışı Gezi için Gerekli Tüm Evraklar || Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geçtiğimiz hafta sınıfça Anıtkabir ve TBMM ziyaret ettik. Gezinin çocuklar için ne kadar faydalı ve eğlenceli olduğunu belirtmeme gerek yok, sanırım. Okul gezisi yaparken nelere dikkat edilmesi lazım, dosya olarak neler hazırlanması lazım onlardan kısaca bahsetmek istiyorum. 

Öncelikle velilerden imzalı izin belgelerinizi alın. Tavsiyem her öğrenci için iki tane izin belgesi çıkarın ya da orijinalleri fotokopi edin. Çünkü 1 nüshasını okula diğer nüshasını ize Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceksiniz.

Veli izin belgesini aldıktan sonra gezi planınızı doldurun. İdareye veli izin belgeleri ile teslim edin. Ayrıca Geziye katılacak öğrencilerin TC kimlik numaraları, veli telefonları vb bilgileri içeren listesini de idareye teslim edin.


Gezi için araç ayarlanması:
Gezi için en önemli kısımlardan bir tanesi araç ayarlanması. Muhakkak aracınız iyi ve konforlu olsun. Araç için gerekli belgeler var. Bu belgeleri aracı kiraladığınız tur firmasından temin edin. (Yetki belgesi, araç ruhsatı, mali sorumluluk sigostası,koltuk sigortası, şoförlerin ehliyetleri, src belgeleri)

Bu belgeleri de diğer dosyalar ile idareye teslim edin. İdare üst yazı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderir. Onlar da kaymakama gönderir. Onay çıkar ve iyi gezmeler:)

Gezi onayını, veli izin belgelerini ve öğrenci listenizi yanınıza almayı da unutmayın. 


  • MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğini http://mevzuat.meb.gov.tr/html/25699_0.html adresinden açıp Geziler kısmını okumanızı tavsiye ederim. Ben önemli yerleri burda sıralayacağım.
  • 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri günü birlik il dışı gezilere katılabilirler.
  • Sınıf/şube rehber öğretmenleri, ders öğretmenleri veya danışman öğretmenlerce, herhangi bir ders veya sosyal etkinlik kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili Gezi Planları (EK-13), en az 7 gün önce okul müdürlüğüne verilir. Gezi planı ile birlikte geziye katılacak yönetici, öğretmen, öğrenci ve varsa velilerin isimleri, adresleri, ulaşılabilecek yakınlarının telefon numaralarının yer aldığı bir liste hazırlanarak bir nüshası okul yönetimine verilir.
  • Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde sosyal etkinlik kapsamında yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün önerisi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce; il sınırları dışına yapılacak gezilerle ilgili onay ise il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün önerisi üzerine mülkî amirce verilir.
  • İl içi ve il dışı gezilerde öğrencilerin kaza sigorta işlemleri, geziye gidilecek araçların seçilmesi ve diğer konularda, Okul Gezileri Çerçeve Sözleşmesinde (EK-12) belirtilen hükümlere uyulur.


EmoticonEmoticon