akıllı tahta etkinlikleri,soru bankası,deneme sınavı,yazılı sınav,konu anlatım,eğitim programları,yıllık planlar,ilk okuma yazma

Google ALLO MU?

Google ALLO Nedir?
ALLO Google'ın Google I/O'da tanıtımını yaptığı yeni iletişim, mesajlaşma uygulaması. Hali hazırda kullanıcıların hizmetine sunulmadı. Fakat şu anda ön kayıt aşamasında. Denemek isteyenler Play Store'den Allo yazıp arama yaparsa karşılarına çıkıyor. Uygulamayı yükleyemiyorsunuz fakat ön kayıt yapabiliyorsunuz.

Google ALLO tutar mı? 
Açıkcası Google kendisi bir teknoloji firması olmasına rağmen bazı konularda çok geriden geliyor. Geleceğe yönelik iyi tahminlerde bulunamıyor. Örnekleyecek olursam; Facebook çıktıktan yıllar sonra Google'dan sosyal medya hamlesi geldi. Google wave, Google buzz gibi denemeler yaptı, tutmadı. Google Plus ise kör topal ilerlemeye devam ediyor.
 Şimdi ise Google Hangouts'dan sonra yeni bir deneme yapıyor, Google ALLO. İnsanların alışkanlıklarından vazgeçebilmesi zor. Yani Akıllı telefon deyince akla gelen ilk mesajlaşma uygulaması whatsapp oluyor. Google Whatsapp'dan daha farklı, daha üstün ne yaparsa yapsın uygulamanın tutulması baya bir zaman alacak. Zaten hali hazırda tutmayan denemeleri de mevcut. ALLO için yapay zeka özelliği olacağı tanıtımda yer almıştı. Fakat bu özellik kullancılara nasıl bir deneyim yaşatacak bunu kullandıkça anlayacağız. 

Sonuç Olarak Google ALLO;
Allo için Google'ın kullandığı anahtar terimler arasında hız, sadelik, güvenlik, kullanıcı dostu gibi özelliklere vurgu yapıldı. Google ALLO sadece mesajlaşma uygulaması olacağa benzemiyor. Çünkü hali hazırda onlardan yeterince iyi olanları var. Belki google kendisine ait ve çok kullanılan bir özelliği ALLO bünyesinde pratik olarak barındırabilir.
Örneğin, google'dan arama yapmak yerine ALLO'ya sorabilir, çeviri yapmak için google translate girmek yerine ALLO'ya kelimeyi yazıp direk Türkçesini alabilmek gibi.
Bunların hepsini zaman gösterecek. Bekleyip görelim. 


EmoticonEmoticon